Galleri Bodøgaard er konkurs

7. januar meldte NRK at Galleri Bodøgaard er konkurs. Galleriet var en selvstendig institusjon, bygd opp av kunstneren Oscar Bodøgaard (1923 – 2011) og sønnen Harald Bodøgaard, daglig leder for driftsselskapet Galleri Bodøgaard AS. Det kan sies at galleriet var kunstnerdrevet i og med at far og sønn, som begge var/er billedkunstnere, har drevet dette i egen regi og på eget initiativ. Kunstverkene utstilt var Oscar sitt eget arbeid, samt en etnografisk samling og en ikonsamling samlet av Oscar Bodøgaard. På bakgrunn av dette, kan man si at utstillingspolitikken var rettet mot skaperverk fra Nord-Norge og skaperverk med tilknytning til Nord-Norge. Galleriet inneholdt både historiske verker og samtidskunst, og regnes som Nord-Norges største private samling av kunst –og kulturgjenstander.

Fasade

Fasade av Galleri Bodøgaard. (Opphavsperson, Jolien, har gitt fra seg rettigheten til dette bildet).

Som definisjon kan vi si at ”et galleri er enhver selvstendig institusjon som på fritt grunnlag og etter egne kriterier velger ut kunst som det regelmessig og på et fast sted viser til publikum gjennom utstillingsmediet”, og på kunstfeltet blir gallerier sett på som de fremste formidlingsagentene.

I tillegg til utstillinger, der all oppmerksomheten rettes mot kunstverkene, arrangerte Galleri Bodøgaard blant annet kurskonferanser, der andre aspekter dominerte slik at kunstverkene ble noe sekundært. Selv med andre ben å stå på ble lønnsomheten rundt driften for negativ til å fortsette:

– Ansatte, eiere og styret har siden åpningen i april 2012 arbeidet hardt og
målbevisst med å finne en riktig og lønnsom driftsmodell for selskapet. Aktiviteten har utviklet seg positivt i andre driftsår, men har likevel ikke vært stor nok til å skape lønnsom drift, skriver styret I en pressemelding.

 Konkursen er selvfølgelig trist for alle involverte, men selve kunstsamlingen er ikke berørt av konkursen.

http://www.nrk.no/nordland/galleri-bodogaard-er-konkurs-1.11454424

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s