Våg å gå nye veier!

Jeg har helt fra jeg var liten blitt dratt med på kunstutstillinger og blitt introdusert for kunst i mange ulike sammenhenger. Kunstinteressen min har økt med årene og jeg gikk studiespesialisering med formgiving på videregående. Andre året på videregående gikk jeg på Somerset College of Arts and Technology i England. Kunst har med andre ord vært en stor del av mitt liv, helt fra starten av.

Er man redd for å gå nye veier i galleri og museumsbransjen? (Foto: Astrid Idsal Aasbakk)
Hvordan skal man få flere til å ta steget inn som publikum inn i kunstverdenen? (Foto: Astrid Idsal Aasbakk)

Hvordan kan kunstmuseer og gallerier skaffe seg et større publikum, og nå ut til folk som ikke nødvendigvis pleier å gå på utstillinger? Kjernepublikummet i denne bransjen er jo eldre folk med høy utdanning. For å nå ut til et yngre, annerledes publikum tror jeg det er veldig viktig å ta i bruk sosiale medier. På denne måten kan man skape en dialog med publikum, prøve å skape et kundeforhold, samle folk som kan være interiserte, og det er også store muligheter for å kunnskapsdeling (Russo, Watkins, Kelly, Chan. Social media and cultural interactive experiences in museums)

Jeg har aktivt gått inn på sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram for å prøve å finne ut hvilke gallerier og museum som er tilgjengelige på de ulike sosiale mediene. Jeg fant ut at det var flere der, enn det jeg hadde trodd. Jeg har opplevd at flere av dem jeg begynte å følge, har blitt mer aktive i løpet av de siste månendene. Har bransjen innsett at de må være tilstede der publikum er?

Astrup Fearnley er det museumet jeg har fulgt lengst på sosiale medier. De ”retweeter” og svarer på publikums etterspørsler. Dette er jo et privat eid museum. Jeg har ikke sett noen statlig eide gallerier eller museum være i nærheten av så gode som dem. Kanskje det er på tide for de statlig-eide å få inspirasjon av de private? Man trenger ikke å være kommersielle for å være på sosiale medier. Man bør være der for å være sosiale og komme i kontakt med publikum. Kanskje man på den måten kan nå et nytt, annerledes publikum? Man vil vel være inkluderende?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s